
Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy mor soğan
- 1 çay bardağı sirke (Üzüm sirkesi veya elma sirkesi)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 litrelik kavanoz
- Üzerine geçecek kadar kaynar su
Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyumuzu kaynatalım.
- Soğanlarımızı yarım ay şeklinde veya halka halka doğrayalım.
- Doğradığımız soğanları kavanoza dolduralım.
- Üzerine sirke, tuz ve şekeri ilave edelim.
- Daha sonra sıcak suyu soğanların üzerini geçene kadar dolduralım.
- Kavanozun kapağını sıkı şekilde kapatalım.
- Kavanozu biraz sallayıp 1 gün bekletelim turşumuz ertesi gün yemeye hazır. Afiyet olsun ????