Soğan Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet büyük kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 5 adet yumurta
- Biraz kasar peyniri rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğan Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanların kabuklarını soyup yarım ay formunda çok ince olmayacak formda doğradım.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları kısık ateşte soteledim.
- Kabuklarını doğrayıp minik doğranmış domatesleri de ek edip sotelemeye devam ettim.
- Domatesler suyunu çektikten sonra tuz,karabiber,pulbiber ve minik doğranmış maydanoz ve naneyi de ek ederek karıştırdıktan sonra yumurtaları kırıp tavanın üzerine kapak kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirdim.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ek edip tavanın kapağını tekrar kapatıp 5 -6 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis ettim.Afiyet olsun ????.
Soğan Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.