Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğan Halkası

Hoş geldin! vikalp816 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Soğan Halkası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
MALZEMELER

2 adet büyük boy kuru soğan 1 adet yumurta 12 su bardağı maden suyu 12 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber 14 çay kaşığı kırmızı toz biber Kızartmak için:

1 su bardağı bayat ekmek içi ya da galeta unu 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Uç kısımları aldığınız kuru soğanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun Kabuğunu soyduğunuz soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın Çıtır kaplama harcı için; yumurta, süt, maden suyu, elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi derin bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın Hazırladığınız kaplama harcını, pürüzsüz bir kıvamda olması için tel süzgeçten geçirip ayrı bir yere alın Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Galeta unu ya da çekilmiş bayat ekmek içini düz bir tabağa alın İnce ince halkalarına ayrılmış her bir soğan halkasını öncelikle kaplama harcına batırıp fazlasını aldıktan sonra galeta ununa bulayın Kızdırılmış yağa bıraktığınız soğan halkalarını, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kızartın Fazla yağını bırakmaları için kısa bir süre kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz çıtır soğan halkalarını, ev yapımı soslar eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın


 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt