Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet büyük uzunluk soğan
- 1 litre su
- 1 su bardak pirinç
- 1 su bardak bulgur
- 1 kase kıyma
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardak yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce soğanlarımızı güzelce kabuklarını alıyoruz.
- Kabukları aldıktan sonra ortadan çizik atıyoruz.
- Sonra suyumuzu tencereye alarak 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek soğan ile birlikte haşlıyoruz.
- Haşlanan soğanları güzelce dilim dilim ediyoruz.
- Sonra iç harcı koyarak sarıyoruz.
- Tencereye alıyoruz.
- 1 litre suyumuzu ekleyerek 25 dakika pişiriyoruz.
- Sonra sarımsaklı yoğurdumuzu yağ üzerine koyarak servis ediyoruz. Herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.