
Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6+1 adet soğan (6 tanesini haşladım sarmak için, 1 tanesini de içinde kullandım)
- 8 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 adet domates
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet taze nane
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak içi için 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra iyi yıkanmış pirinci üzerine ekleyelim.
- Baharatları ilave edelim. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim ve pirincin üzerine ekleyelim.
- Suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
- Pirinçler suyunu çekince ince kıyılmış maydanozu da ekleyip pirinci ocaktan alalım.
- Dolduracağımız soğanları 10 dakika haslayalım ve tek tek yapraklarına ayıralım.
- İçine pirinçli harçtan koyup yassı olacak sekilde tencereye dizelim.
- Salça, kekik ve sıcak suyu bir kapta karıştıralım dolmaların üzerine ilave edip kısık ateşte pişirelim. İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.