
Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet kuru soğan
- 200 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanlarımızı temizleyip ortadan tam bölmeden derin kesiyoruz.
- Üzerine geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Öbür taraftan içini hazırlıyoruz.
- Pirinçimizi yıkayıp süzüyoruz .
- Üzerine salça ,baharat ,tuz ,yağ, ince kıydığımız maydanoz ve kıymayıda ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- Soğanları tek tek kabuklarından ayırıyoruz ve orta kısmına harcı yerleştiriyoruz rulo halinde sarıyoruz.
- Haşladığımız soğanların suyunu dökmüyoruz üç kepçe kadar soğanın suyundan ek ediyoruz pişirme etabında dolmaya ekliyoruz.
- Üzerine salçalı sosu döküp soğanların üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.