Soğan Çırpma Tanımı İçin Malzemeler
- 25 tane taze yeşil soğan
- 6 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Soğan Çırpma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar ayıklanıp, hoş yıkayın ve sonra 1 parmaktan biraz enli doğrayın.
- Doğranmış soğanların üzerine tuz ek edin ve soğanlar ölünceye kadar ovun.
- Soğanları soğuk suda yıkayın acı suyu çıktıktan sonra ellerinizle sıkıp, salata kasesine koyun.
- Bir tavaya sıvı yağı döküp, biraz kızdırın sonra çırpılmış yumurtaları ek edip ufaklayarak kızartın.
- Kızarmış ve ufaklanmış yumurtaları soğana ekleyin, güzelce karıştırın servis yapın.