Sofraların Tacı Arpacık Soğanlı Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram arpacık soğan
- 200 gram kavurma
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 adet sarmısak
- 1 tatlı kaşığı tuz dikkatli ekleyin
- 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Sofraların Tacı Arpacık Soğanlı Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları soyup yıkadıktan sonra geniş bir tencereye alalım.
- Üzerine sıvı yağı koyup ocakta orta ateşte kavuruyoruz üzerleri kızarana kadar.
- Soğanların üzerine salçayı ek ederek.
- Biraz kavuralım.
- Kavurmayı da soğanlarla birlikte biraz soteleyelim baharat ve tuzunu koyalım.
- En son 3 su bardağı kaynar su koyup kısık ateşte soğanlar pişene kadar kaynatalım.
- Soğanları dağılmadan ocaktan alıyoruz.
- 10 dakika kadar bekletelim kıvam alması için yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.