Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sofrada Uyulması Gereken Kurallar

Sofrada Uyulması Gereken Kurallar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları
Sofrada Uyulması Gereken Kuralları Nelerdir

Sofrada Uyulması Gereken Kurallar hakkında geniş anlaıtm oldukca faydalı bilgiler Sora adabına uygun öğrenmemiz gereken bütün bilgilerin yer aldığı Sofrada Uyulması Gereken Kuralları sizlere sunuyoruz

Peçete diz üstüne katlı olarak serilir Tabak altına serilmez İkiye katlanan peçetenin açık uçları bedenimize bakar Küçükse tek dize serilir

Protokol servisinde karabiber kokusu sebebiyle yer almaz istenmemelidir

Üst seviye resmî misafir peçetesini açmadan diğerleri açmamalıdır

Masadan kısa süreli ayrılmalarda peçete sandalyeye bırakılır

İşi biten peçete servis tabağının sağına öylece bırakılır

Kullanılan kâğıt peçete de katlanmadan servis tabağının sağına bırakılır

Şüphesiz buruşturulmaz Tabağın içine peçete atılmaz

Protokol yemeğinde masa örtüsü ve bez peçete aynı renkte olmalı, mümkünse beyaz olmalıdır

İki el masa aşağı olmamalı, en düşük bir el yukarıda olmalı İki el de bileklerden yukarıda olmalı Masadan yere düşen hiçbir şey alınmaz

Kaşık çorba içildiği müddetçe kâsesinin içinde olmalıdır Fakat çorba bittikten sonra çorba tabağının tabi tarafına bırakılır

Limon çatalla sıkılmaz, sağ elle sıkılırken sol el siper yapılır Çorba daha aşağı tabağının yanında konur

Çorbaya ekmek doğranmaz

Tabağa çok pozitif eğilinmez

Kaşığın kenarına bırakılması, yemeğin bittiği anlamına gelir

Çorbanın dibini almak için tabak yatırılmaz

Yemek sırasında bıçakçatal zıt şekilde olmalıdır Arası açık olarak paralel de olabilir Çatalın ağzının yukarıda, bıçak ile tabi yanlamasına paralel hâle gelmesi yemek bittidemektir

Kaşık sağ elle kullanılır Et yemekleri tek parça kesilir, tek lokma yenir

Ağza istenmeyen bir lokma (taş, kıl vs) gelirse, kâğıt peçeteyle çıkarılır ve görülmeyecek bir yere konulur

Elde çatal bıçak, ağızda lokma varken konuşulmaz

Tuzluk ve diğer istenen malzemeler elden ele verilmez Uzanabileceği yere bırakılır

Yemeği tatmadan tuz atılması görgüsüzlüktür

Çatal ve bıçağın peçete ile silinmesi görgüsüzlüktür *
 
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,338Kullanıcılar
ahmet80Son üye
Üst Alt