Snickers Pasta (Pastane Tarifi) İçin Gereçler
Kek için:
- Yarım su bardağı(50g) kakao
- 1 su bardağından 1 parmak eksik(160ml) sıcak su
- Yarım su bardağı(100ml) sıvı yağ
- 5 yumurta
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik(40g) şeker
- 1 çay bardağı(120g) şeker
- 1 su bardağı+1su bardağından bir parmak eksik(180g) un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik(150g) şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı(120g) tereyağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik (150 ml) sıvı krema
- 1 su bardağı (120 gr) dövülmüş yer fıstığı
- 2 su bardağı (400 gr) labne
- 2 buçuk su bardağı (500ml) sıvı krema
- 1 su bardağından biraz eksik (100 gr) pudra şekeri
- 270g kuvertür çikolata (kare çikolata/damla çikolata da olur)
- Yarım su bardağı(100 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı (90 gr) yer fıstığı
Snickers Pasta (Pastane Tarifi) Yapılışı
- Yarım su bardağı kakaoya, 1su bardağından 1 parmak eksik sıcak suyu ekleyip pürüzsüz hale gelecek formda karıştıralım ve yarım su bardağı sıvı yağı ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.
- 5 adet yumurta beyazı ve sarısını farklı kaplarda olacak formda kırın.
- 5 adet yumurta beyazına yarım çay bardağından 1 parmak eksik şeker koyup krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
- 5 adet yumurta sarısını 1 çay bardağı şeker ekleyerek krema kıvamına gelecek formda çırpalım ve kakaolu karışıma ekleyelim.
- Karışıma elenmiş, 1 su bardağı unu ekleyelip, kalan 1su bardağından bir parmak eksik unu da denetimli ekleyip karıştıralım(yeterliyse daha az konulabilir).
- Kabartma tozunu ekleyelim.
- Yumurtanın beyazını ekleyip spatulayla yavaş yavaş yedirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz pişirme kalıbımıza karışımı dökelim, kalıbı tezgaha birkaç kere vurup sallayın ki eşit dağılsın(ben 26 cmlik kelepçeli kalıp kullandım. İsterseniz karışımı 2’ye ayırıp daha küçük, 2 farklı kalıpta kekinizi pişirebilirsiniz. Her keki 2’ye ayırıp 4 katlı pasta elde edebilirsiniz).
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında, fansız ayarda denetimli olarak pişirelim(fırından çıkarırken kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim etmeyi unutmayın).
- Karamelli sosumuza geçelim
1 su bardağından 2 parmak eksik şekeri tavaya ekleyip, ocağın altını düşük ayarda açıp, orta ara karıştırarak şekerlerin erimesini bekleyelim.
- 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ ekleyelim, eriyene kadar karıştıralım(margarin kullanmayalım yoksa sos şekerlenebiliyor).
- Tereyağ eridikten sonra, 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı krema eklenip, karıştırılır.
- Karışıma 1 su bardağı dövülmüş, tuzsuz yer fıstığı eklenip soğumaya bırakılır(kremayı eritmemesi için soğumuş olması çok önemli).
- Sıra cheescake tadında kremamıza geldi;.
- 2 su bardağı labne, 2buçuk su bardağı sıvı krema ve 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır(tüm materyallerin soğuk olması gerekiyor).
- 26cmlik kalıpta pişirdiğim, soğumuş kekimi 4 böldüm, isterseniz 3’e de bölebilirsiniz.
- Sıra birleştirmeye geldi????Düzgün olması için ben kalıp kullandım(görsellere bakabilirsiniz).
- Kalıbın içine 4’e böldüğüm kekimin tabanını oluşturacak parçayı koydum(keki ıslatmadan yapıyoruz).
- Kekin üstüne evvel, soğumuş karamelli fıstık karışımını yayıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı, karamelli karışımın üstüne yayıyoruz. Bu sırayla öteki katlarıda yapalım.
- En üst katı hazırladığımız kremayla sıvayıp, kalan kremayı da kenarları için ayırıyoruz.
- Kalıpta ki pastamızın üstünü kapatıp, en az 3 saat dolapta dinlendiriyoruz, soğuması gerekiyor(ben 1 gün bekletiyorum).
- Dışını sıvama:.270 gr kuvertür yahut kare çikolata yahut damla çikolatayı(ben damla çikolata kullandım) benmari yöntemi eritelim.
- Yarım su bardağı sıvı yağı eriyen çikolatamızın üstüne ekleyip karıştıralım.
- Üzerine dövülmüş 1 su bardağı yer fıstığı ekleyip karıştıralım. Soğumasını bekleyelim.
- En az 3 saat dolapta bekleyen pastamın etrafını yapışmaması için bıçakla gezdirip kalıptan çıkarıyorum.
- Dolapta bekleyen, soğuk kremamla pastamın kenarlarını ve üstünü sıvıyorum.
- Çikolata sosum oda ısısına geldiğinde(sıcak olmayacak) tüm pastamı sosla kapılıyorum. Pastam soğuk olduğu için sosum kısa müddette donacaktır. Afiyet olsun
.