iltasyazilim
FD Üye
Smokinli Çilek
Çilekleri pudra şekerine batırıp yemekten daha güzel bir yol olabilir mi? Bu narin meyvenin dokusunu zedelemeden ve tadını gölgelemeden nasıl bir tarifte kullanabilirdim?
Eğer bundan daha iyi bir yol varsa, o da bence çilekleri çikolataya batırmak olmalı Zaten çikolataya batırılmış hangi şeyin tadı güzel olmaz ki? Daha da iyisi, iki ayrı çikolataya batırılmış herhangi bir şeyin tadı nasıl güzel olmaz ki?
Malzemeler
15 adet çilek 80 gr beyaz çikolata (tercihen Milka) 80 gr bittersweet (%70 kakao oranı) çikolata Yapılışı
Çikolataları doğrayıp iki ayrı ısıya dayanıklı kaba aktarın Yavaş yavaş kaynamaya başlamış su dolu minik bir tencereye oturttuğunuz bu kaplardaki çikolatalar erimeye başlayınca bir spatula yardımıyla karıştırın, kapları tencerenin üzerinden alıp bir kenara koyun ve çok az soğumalarını bekleyin Çileklerin ön yüzlerini beyaz çikolataya batırın, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin ve çikolatanın sertleşmesi için yaklaşık 10 dakika boyunca buzdolabında bekletin Ardından tepsiyi buzdolabından çıkartın, çileklerin iki yanını siyah çikolataya batırın Tekrar yağlı kağıdın üzerine koyun, ince bir resim fırçasını siyah çikolataya batırıp papyon ve düğmeleri çizin ve katılaşana kadar buzdolabında bekletin AFİYET OLSUN
Çilekleri pudra şekerine batırıp yemekten daha güzel bir yol olabilir mi? Bu narin meyvenin dokusunu zedelemeden ve tadını gölgelemeden nasıl bir tarifte kullanabilirdim?
Eğer bundan daha iyi bir yol varsa, o da bence çilekleri çikolataya batırmak olmalı Zaten çikolataya batırılmış hangi şeyin tadı güzel olmaz ki? Daha da iyisi, iki ayrı çikolataya batırılmış herhangi bir şeyin tadı nasıl güzel olmaz ki?
Malzemeler
15 adet çilek 80 gr beyaz çikolata (tercihen Milka) 80 gr bittersweet (%70 kakao oranı) çikolata Yapılışı
Çikolataları doğrayıp iki ayrı ısıya dayanıklı kaba aktarın Yavaş yavaş kaynamaya başlamış su dolu minik bir tencereye oturttuğunuz bu kaplardaki çikolatalar erimeye başlayınca bir spatula yardımıyla karıştırın, kapları tencerenin üzerinden alıp bir kenara koyun ve çok az soğumalarını bekleyin Çileklerin ön yüzlerini beyaz çikolataya batırın, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin ve çikolatanın sertleşmesi için yaklaşık 10 dakika boyunca buzdolabında bekletin Ardından tepsiyi buzdolabından çıkartın, çileklerin iki yanını siyah çikolataya batırın Tekrar yağlı kağıdın üzerine koyun, ince bir resim fırçasını siyah çikolataya batırıp papyon ve düğmeleri çizin ve katılaşana kadar buzdolabında bekletin AFİYET OLSUN