Siz Hangi Alışveriş Karakterisiniz? Bu sayfa; Siz Hangi Alışveriş Karakterisiniz konusu hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, dünyada parasal kriz de olsa illaki kadınların alışveriş tutkusu azalır oysa katiyen bitmez Eğer deyim yerindeyse bir alışveriş canavarı haline gelmişseniz, artık azıcık olsun buna dur demenin kemerleri azıcık sıkmanın zamanı Bunun için aşağıdaki tespitleri bir gözden geçirin ve hangi durumdaysanız ona kadar tedbirinizi alınsizhangialisveriskarakterisiniz5c4b690a63e17gifalt :tik: :tik: :tik: 1548361717 1548361717 sizhangialisveriskarakterisiniz5c4b690a6870esizhangialisveriskarakterisiniz5c4b690a6870e sizhangialisveriskarakterisiniz5c4b690a6870e 1 yerinde duramayan: Alışveriş yaparken, kendimi kaybediyor, ne bulursam sepete atıyorum Ödeme aşamasına geldiğimde ben bile inanmıyorum
öyle şeyi hangi arada, nasıl aldım Hepsine şöyle bir bakıyorum, bazen alıyorum ara sıra almaktan vazgeçiyorum diyenlerdenseniz
Tavsiyem: olasılıkla içiniz içinize sığmıyor Ya fazla planlı birisiniz ve bu müşteri patlamalar yaşıyorsunuz ya da genel yaşam tarzınız bu Alışveriş dürtüsü gelince enerjinizi yönlendirecek başka bir çaba bulun Müziği açıp dans edin örneğin 2 Bilirkişi dedektif: Almadan önce mutlaka araştırırım İstediğim üründen belirlenmiş edebilmek için daima incelerim, karar verdikten sonradan ise fiyatının düşmesini beklerim İndirimi bekleyemeyecek dek acilse asgari 23 saatlik bir araştırma sonunda alırım diyenlere
Tavsiyem: bu huyunuzu kaybetmeyin Alışveriş öncesi çözümlemek, bizi kuvvetli ve kontrolde hissettirir Ama abartmayın da, çünkü süre da para çağrıda bulunmak 3 Sosyal: Yalnızlığa dayanamıyorum Daima çevremde birileri olsun istiyorum Yalnız kaldığım zamanlarda nasıl olduğunu anlamadan bir bakıyorum kredi kartımı kapmış, alışveriş merkezine varmışım bile Sonrası hikaye mi diyorsunuz? Tavsiyem: Alışveriş bir sosyalleşme; ismi üstünde Satıcılar, diğer alışveriş yapanlar, sohbetler
Lakin bir bakarsınız ihtiyacınız olmayan, hatta istemediğiniz şeyleri bile alıp çıkmışsınız mağazadan Size andırmak isterim ki ara sıra yalnız kalmak, içine dönmek de güzledir, sakindir, derindir Hiç yalnız kalamıyorsanız olur ya kendinizle baş başa kalma, kendinizi tanıma zamanı gelmiş olabilir 4 İkinci elci: Az kullanılmış olanı daha ucuza satılırken, niçin daha pozitif ödeyip kullanılmamış olanı alayım ancak? diyorsanız Tavsiyem: Bu Türkiyede yeni yeni büyüyen bir bölge Fazla seviyorsanız, şayet de siz bir ikinci el dükkanı açarsınız? 5 Muktedir: Alışveriş ederken ödeyebilmek beni iyi hissettiriyor Dünyalar benimmiş gibi geliyor Çok mutlu oluyorum diyenlere Tavsiyem: Bazen alışverişi kendimizi enerjik hissetmek için yaparız
Kredi kartımızı çıkartmak, alabilmek, ödeyebilmek; bu hisler bize iyi gelir Bu dürtü geldiğinde kendinizi enerjik hissettirecek bir şey yapabilirsiniz Örneğin iyi bildiğiniz bir konuda bir öğrenciye ders belirlemek, bir arkadaşınıza yardım etmek, ileriye dönük gelirinizi çoğaltmak için plan yerine getirmek size iyi gelebilir 6 Havalı cıvalı: Sadece en nitelikli ve en iyileri alırım Giyim alışverişi fazla önemli; en meşhur markaların en son meydana çıkan, en yeni moda giysileri dolabımda olmalı Teknoloji konusunda ise yalnızca en son çıkan ürünleri kullanabilirim diyorsanız Tavsiyem: Arkadaş çevrenizde alışveriş ürünlerini önemsemeyecek yeni arkadaşlar ekleyin Başlıca bilmeden(veya kasıtlı olarak) oluşturduğumuz sosyal çevre bizi bu müşteri marka ve en iyisi girdabına çeker Bir gün en iyi ve en son modeli alacak durumunuz olmadığındaysa, ansızın yalnız bırakır sizi bu arkadaş çevresi Yani bildiğimiz Nasrettin Öğretmennın ye kürküm ye hikayesidir bu 7 İnternetkolik: Yeni internet sitelerine bayılıyorum Bundan Böyle yalnızca internet üzerinden alışveriş yapıyorum Her seferinde satın almıyorum fakat sürekli fırsatları araştırıyorum Günde asgari bir iki saat geçiriyorum diyenlerden misiniz? Tavsiyem: Bütün bu modele uyan bir arkadaşım var, aralıksız internet üzerinden araştırma yapıyor, ara sıra alıyor bazen almıyor Güya bir iş edinmiş kendine Fakat bu bir meslek y ada yarış değil, çünkü yaşam alışveriş değil 8 Ödülsever: Yalnızca eğer bana ekstra bir avantaj sağlıyor veya özel bir ödül programına dahil olmama yardımcı oluyorsa alırım düşüncesinde olanlar
Tavsiyem: Burada bir sorun değil, ancak ödül ve fayda üzerine yapı edilen alışverişler başlıca her zaman o benzer birkaç yerden alışveriş etmeni sağlar Öteki yerlerde olabilecek fırsatlar ve yeniliklerden mahrum kalmayın 9 Zamanı satın alanlar: Zamanım yok İşim fazla Sabrım da yok Bir gereklilik olunca gider doğrudan en yerinde yerden ihtiyacımı alırım Bu yüzden birçok zaman bütçemi aşıyorum diyorsanız
Tavsiyem: Hayatta her şeyde bir denge var Birazcık daha planlı olmaya çalışın Evet zamanınız para çağrıda bulunmak, o yüzden hesap yapın, sizin bir saatlik vaktiniz kaç para eder? Alışveriş planlamanız için bir saat harcarsanız ne değin tasarruf edeceksiniz? 10 Üç günlükçüler: Bir şey gördüm diyelim, beğenirsem benimle eve kazanç, çok düşünmem Şu üç jurnal dünyada O yüzden çoğu vakit bütçemi aşarım, hatta aşıyor muyum aşmıyor muyum bilmiyorum bile, ta ki kredi kartı ekstrem gelene değin diyen kuytu kafalar Tavsiyem: Bu kategoriye bayılıyorum Ateşböceği misali edinmek iyi güzel de, bu işin sonu yok ama Çünkü isteklerin de sonu değil Kendinize sınır koyun, mesela kıyafet alışverişi gelirinizin yüzde 58ini geçmesin (yani bir aylık maaşınızın) Bunu olabilmek için ileriye dönük finansal hedefleriniz olması durum; ev elde etmek, tatil yerine getirmek gibi projeler geliştirin Evet, içinizden gelen ses sizin kategorinizi size fısıldamıştır bile Şimdi çabalama sırası sizde Böyle kalacak mısınız, değişim yapacak mısınız?