
Sıyırma Uşak Yöresine Ait (Taze Fasulye) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg sıyırmalık taze fasulye
- 1 miktar tuz
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı toz tarhana
Sıyırma Uşak Yöresine Ait (Taze Fasulye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyemizi güzelce yıkayıp kılçıklarını almadan bir tencereye koyuyoruz. Üzerine su ve tuz ilave edip kaynatarak pişiriyoruz.
- Daha sonra suyunu süzerek soğumaya bırakıyoruz. Bir tavada zeytinyağında küçük doğranmış sarımsaklarımızı hafiften kavuruyoruz. Bu esnada tarhanamızı da dökerek 1-2 dakika daha sarımsakla beraber kavuruyoruz.
- En son olarak porselen bir tabağa aldığımız fasulyemizin üzerine tarhanalı sarımsağımızı gezdirerek servis ediyoruz.
- Fasulyemizin kılçıklarını yerken sıyırarak yiyoruz. Afiyet olsun.