bilgisayarci
FD Üye

Siyez Bulguru Kulesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı siyez bulguru (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı biber sosu,
- 1 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı kaynar su
- Yarım fincan zeytinyağ
- 1 küçük kase mantar
- 1 avuç kadar mısır
- 1,5 çay kaşığı tuz
Siyez Bulguru Kulesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanımızı küçük küçük doğrayıp yağımız ile birlikte rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Üzerine biber sosumuzu (domates sosu ya da salça da kullanabilirsiniz) ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Siyez bulgurumuzu, mantar ve mısırı da ekleyip bir iki dakika daha birlikte kavuruyoruz.
- Sıcak suyumuzu, et suyumuzu ve tuzumuzu da ekleyip orta ateşte 10-12 dk suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyelim ki dibi tutmasın. Afiyet olsun????.