
Siyez Bulgurlu Kestaneli Zeytinyağlı Yeşil Elma Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet orta uzunluk yeşil elma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 10-12 adet haşlanmış kestane
- 1çay bardağı siyez bulguru
- 1 çay bardağı orta bulgur
- 1 tutam maydanoz dereotu
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,kurunane,toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 ,5 subardağı su
Siyez Bulgurlu Kestaneli Zeytinyağlı Yeşil Elma Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya yağı koyalım. Küçük doğranmış soğanı sarımsağı koyalım. 1dk kavuralım.
- Sonra salçayı ekleyip karıştıralım.
- Yıkadığımız bulgurları koyalım karıştıralım.
- Haşlanan kestaneleri soyup ek edelim karıştıralım.
- Tuz baharatları serpelim karıştıralım suyunu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
- Pişince demlenmeye bırakalım.
- Elmaları yıkadıktan sonra kabuğunu soymayalım.
- Üst kısmı çok az şapka formunda keselim içini bir parmak kalınlığında oyalım.
- Pilava ince kıyım dereotu maydanoz katıp karıştıralım.
- Pilavı elmaların içine kaşıkla dolduralım.
- Artan pilavı tencerenin kenarlarına koyalım.
- Yarım su bardağı su koyalım tencereye çok kısık ateşte 15 dk pişirelim.
- Servis tabağına alalım afiyet olsun.