Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Siyer-i Nebi'den: "Zayıfların Hakkını Gözetmeyen"?

Siyer-i Nebi'den: "Zayıfların Hakkını Gözetmeyen"?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Mekke'de uğradıkları zulüm sebebiyle Habeşistan'a göç etmeye mecburkalan Mekkeli mü'minler, Medine'nin mü'minler için bir sükûnet vahasıhaline geldiğini öğrenince, yıllar süren özlemin ardından geri dönüpHz Peygamber'e kavuşmuşlardı Muhacirlerin Medine'ye geldiği ilk günlerden birinde, Hz Peygamberkendilerine:Habeşistan diyarında gördüğünüz farklı şeylerden bana anlatmazmısınız?buyurdu Bunun üzerine, bu muhacirler grubundan bir grup genç: Elbetteanlatırız yâ Rasûlallah!dediler ve kendilerine çok dokunan şu olayıanlattılar: Bir gün biz otururken, onların yaşlı rahibelerinden biri, başınınüstünde bir su küpü olduğu halde yanımızdan geçti Yaşlı kadın, birazsonra onlardan bir gence rastladı Genç bir elini rahibenin omuzlarıarasına koyup yaşlı kadını itti Kadın dizlerinin üzerine düştü veküpü kırıldı Kadın, yerden kalkınca, gence yöneldi ve:'Ey zalim!' dedi 'Allah'ın kürsüyü kurup önceki ve sonraki insanlarıtoplayıp hesaba çektiği, ellerin ve ayakların dile gelip yaptıklarınıanlattıkları o günde, sen bana yaptığın zulmün ne demek olduğunubileceksin! Yarın Allah'ın huzurunda benim halim ile kendi halinin neolduğunu göreceksin!'

Anlatılan bu olay, Hz Peygamber'i de çok duygulandırmıştı Efendimiz,bu olayı dinledikten hemen sonra, şöyle buyurdu:Rahibe doğru söylemiş, rahibe doğru söylemiş Zayıfların intikamınıgüçlülerden almayan bir ümmeti nasıl takdis edip (günahlarındanarındırır?)

http:img291**************img2919378genelresim1038sphb3

858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt