teknolojiuzmani
FD Üye

Siyah Zeytin Tatlandırma Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 kilo siyah zeytin
- 1 kilo kalın tuz
- Zeytinyağı
Siyah Zeytin Tatlandırma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Siyah zeytinin tatlandırma süresi biraz uzun ancak işlemleri oldukça basit.
- Öncelikle ayıklanmış siyah zeytinleri bir çatal yardımıyla deliyoruz (bu işlemi acı suyunun çıkması için yapıyoruz ki zeytinimiz acı acı olmasın).
- Üzerini geçecek kadar su ilave edip ilk üç gün hiç bir işlem yapmadan suyun içinde bekletiyoruz.
- Daha sonra günde bir defa olmak üzere her gün düzenli suyunu değiştiriyoruz suyunu yeniliyoruz.
- 4 5 gün bu işleme devam ediyoruz. Bu sürenin sonunda suyunu tamamen süzüp bir çuvala suyunu süzdüğümüz zeytinleri tuzla harmanlayıp, tuza bulayıp koyuyoruz ağzını sıkıca kapatıp üzerine ağırlık koyuyoruz. Zeytinlerin suyunun çıkması için bu işlemi yapıyoruz.
- 4-5 günde bir çuvalı açıp karıştırıp zeytinleri kontrol ediyoruz tuzu biterse ekliyoruz.
- Zeytinlerimizin iyice tatlandığından emin olduktan sonra tuzunu yıkayıp kurumaya bırakıyoruz iyice kuruduktan sonra son olarak bir kaba zeytinleri koyup üzerlerini geçecek kadar zeytinyağı ekliyoruz bu şekilde senelerce bozulmadan saklanabilir.