teknolojiuzmani
FD Üye
Siyah Üzüm Suyundan Şekersiz Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- Siyah üzüm (yaklaşık bir kilo kullandım, daha sağlıklı olması sebebiyle şeker kullanmadım, şekersiz olarak tüketmeyi tercih etmezseniz muhallebiyi yaparken 1 su bardağı ekleyebilirsiniz)
- 1 buçuk~2 litre su
- 1 litre üzüm suyu
- ½ su bardağı nişasta
- ½ su bardağı pirinç unu
Siyah Üzüm Suyundan Şekersiz Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Üzümler orta sıra karıştırılarak meyveler yumuşayana kadar pişirilir.
- Tel süzgece aktarılarak süzülür, süzgeçte kalan üzümler çatalla ezilerek çıkan posası suyuna ek edilir.
- Güzelce soğuduktan sonra bir litresi muhallebi imalinde kullanılmak üzere tencereye alınır.
- Nişasta ve pirinç unu eklenir.
- Orta ateşte daima karıştırarak uygunca yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Konutta kalmış on kadar kedi lisanını küçük bir borcama üzüm suyuyla hafif ıslatarak dizdim, üzerine muhallebinin bir kısmını döktüm.
- Kalanını da şarap kadehlerine doldurdum, üzerlerine hindistan cevizi serptim.
- Başka üzüm suyunu meyve suyu olarak tükettik.
- Muhallebi oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta birkaç saat hatta bir gece soğutulursa daha lezzetli olur. Borcamdan da daha kolay çıkar.
- Borcama materyaller konulmadan evvel sudan geçirilirse o halde de kolay çıkacaktır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.