Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

sivil toplum kuruluşları nelerdir

0
87

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0

Ulkemizde Yuzlerce Sivil toplum kuruluşu, dernekler ce vakıflar bulunmaktadır, Bunların icerisinde en cok bilinen kuruluşlarından bazılarının isimleri ve gorevleri şu şekildedir

Tema: Ulkemizde doğal varlıkların ve cevre sağlığının korunması, erozyonla mucadele, toprak ortusu ve toprağın korunması ve ağaclandırmanın onemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinclendirmek

Akut: Temel gorevi, dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde, yetkili ve imkanı dahilinde tum koşullarda, zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan, yardım talep eden herkesin yardımına koşmaktır

Kızılay : Doğa olaylarında zarar gorenlere cadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar Bunun icin onceden bu maddeleri depo eder Yoksul, kimsesiz ve duşkunler icin aşevleri acar Sağlık merkezleri kurar Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder, gereksinme duyanlara bu kanları verir

Yeşilay : Sigara, icki ve uyuşturucu maddeler sağlığımızı olduğu gibi, aile ve toplum hayatımızı bozarak buyuk zararlar verir Yeşilay Derneği bu zararlı alışkanlıklardan kurtulmayı ve yakalanmamayı sağlamak amacıyla 5 mart 1920 tarihinde kurulmuştur

LOSEV: losemili ve kan hastası cocukların, sağlık ve eğitim başta olmak uzere her turlu ihtiyaclarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanısıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal duzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir

TEV : Turk Eğitim Vakfının Temel amacı yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun cocukların ve genclerin eğitim ve oğrenimlerini sağlamak icin yardım etmek, ulkemize ve insanlığa katkılar yapacak oncu gencleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemek

CYDD: Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği : Ataturk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, cağdaş eğitim yoluyla cağdaş insan ve cağdaş topluma ulaşmak amacını guden Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ulkenin “cağdaş uygarlık duzeyinin uzerine cıkması ulkusu icin bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gonullu calışan bir sivil toplum orgutudur

Kamu iş : uyelerinin mevzuat ve toplu iş sozleşmelerinden doğan hak ve menfaatlerini korumak, uyelerinin işyerlerinde iş ve calışma şartlarını memleket ekonomisine, mevzuata ve uyelerin menfaatlerine uygun olarak verimliliği arttıracak şekilde duzenleyici tedbirler alınmasını ve geliştirilmesini sağlamak, uyeleri adına toplu iş sozleşmesi akdetmek, ana hatları ile mevzuat yonunden tatbikat beraberliğini sağlamak, işverenler ile işciler, işci teşekkulleri arasında iyi munasebetler ve karşılıklı işbirliği kurulmasını teşvik, devamını temin ve uyelerini mevzuat dairesinde temsil etmektir

TOBB : Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği Odalar ve borsalar arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, uyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, uyelerin birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde durustluğu ve guveni hakim kılmak uzere meslek disiplinini ve ahlakı korumaktır

TSK Mehmetcik Vakfı: Turk Silahlı Kuvvetleri Mehmetcik Vakfı, ulkemizin ve milletimizin guvenliği icin canlarını hice sayarak gorev yapan erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yukumlu oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetciklere sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 17 Mayıs 1982 tarihinde kurulmuştur

Turkiye Diyanet vakfı: İslam dininin gercek huviyeti ile tanıtılmasında, toplumun din konusunda aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığına yardımcı ve destek olmak, gereken yerlerde cami yapıp donatmak, fakir hastalar icin tedavi kurumları acıp işletmek, zekat, fitre gibi Musluman vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları şartlarına uygun olarak toplumdaki ihtiyac sahiplerine intikal ettirerek sosyal yardım ve hizmeti geliştirmektir

858,507Konular
982,875Mesajlar
33,084Kullanıcılar
egoesraSon üye
Üst Alt