Resimli Şiveydiz Tarifi
Şiveydiz nasıl yapılır
Şiveydiz Malzemeleri
2 yemek kaşığı kuru nane
300 gr kucuk kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
yarım kg taze sarımsak ( sadece beyaz kısımları)
yarım kg taze soğan ( sadece beyaz kısımları)
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
6 kepce suzme yoğurt
yağ, tuz
Şiveydiz Yapılışı
imagessiveydiztarifiresimli5ad420e973a6b
Şiveydiz yapılışı
Eti ve nohutları tencereye alın
Uzerini gececek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın
Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın
Gerekiyorsa su ilavesi yapın
Suyun olcusu malzemelerin uzerine cok az cıkacak kadar olacak
Bu arada yoğurt , yumurta ve unu topak kalmayacak bicimde iyice cırpın
Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve boylece ılıtın
Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin
Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin
Surekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın
Ocaktan alınca tuz ilave edin
Biraz zeytinyağında nane yakın ve yemeğin uzerinde gezdirin
Afiyet olsun
Şiveydiz nasıl yapılır
Şiveydiz Malzemeleri
2 yemek kaşığı kuru nane
300 gr kucuk kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
yarım kg taze sarımsak ( sadece beyaz kısımları)
yarım kg taze soğan ( sadece beyaz kısımları)
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
6 kepce suzme yoğurt
yağ, tuz
Şiveydiz Yapılışı
imagessiveydiztarifiresimli5ad420e973a6b
Şiveydiz yapılışı
Eti ve nohutları tencereye alın
Uzerini gececek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın
Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın
Gerekiyorsa su ilavesi yapın
Suyun olcusu malzemelerin uzerine cok az cıkacak kadar olacak
Bu arada yoğurt , yumurta ve unu topak kalmayacak bicimde iyice cırpın
Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve boylece ılıtın
Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin
Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin
Surekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın
Ocaktan alınca tuz ilave edin
Biraz zeytinyağında nane yakın ve yemeğin uzerinde gezdirin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.