Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sivasın Madımak Çorbası

Sivasın Madımak Çorbası
0
98

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Sivasın Madımak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • Madımak (Buzluktan çıkarttığımız 250 gram poşete)
  • 4 adet kurutulmuş kaburga kemiği
  • Su (Göz kararı 1 litre)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sivasın Madımak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tencereye yağ alalım, ocakta eritelim.
  2. Daha sonra soğan doğrayıp, ince ince doğrayalım.
  3. Tencere alıp, kavuralım 5 dk.
  4. Madımak tencereye alalım 2 dk karıştıralım.
  5. Su ekleyelim, karıştıralım.
  6. Kaburga kemiklerini içine atalım.
  7. Baharatlarını ekleyelim.
  8. Ocakta yarım saat kaynasın. Afiyet olsun.
  9. İçerseniz içine et suyuda atabilirsiniz fakat kaburga kemiği de isteğe bağlı.
Sivasın Madımak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sivasın Soğuk Pazı Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 bağ pazı1 litre su3 yemek kaşığı sivas gürün bulguru5 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı sıvı yağNaneTuz Sivasın Soğuk Pazı Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Pazıları güzelce yıkayıp sapları ile birlikte küçük küçük doğrayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Sivas Yöresine Ait Madımak Yemeği (Mıhla) Tarifi İçin Malzemeler *Kıyılmış madımak *250 gr kadar kıyma *1 tane soğan *2 kaşık salça *Tozbiber ,karabiber ,pulbiber tuz *1 kaşık tereyağ *2 kaşık zeytinyağ *250 gr kaymak *1 su bardağı süt *1 su bardağı sıcak su *İsteğe göre pastırma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Kaburgalı Madımak Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo madımak *56 tane etli kaburga kemiği *Yarım yemek kaşığı salça *1 tane kuru soğan *3 yemek kaşığı pilavlık bulgur *3 diş sarımsak *Tuz *Kimyon *Pul biber *1 yemek kaşığı tereyağ *Yarım çay bardağı* az sıvı yağ Kaburgalı Madımak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Lavaşta Madımak Tarifi İçin Malzemeler *Yazdan dolaba konulmuş ya da kurutulmuş madımak *1*fincan bulgur *4 dilim sucuk *1 orta boy kuru soğan *5 yemek kaşığı sıvı yağ *1 kase yoğurt *Pul biber *Tuz Lavaş için: *5 su bardağı un *2 su bardağı su *Tuz *Yarım su bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo yakın pırasa1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı tereyağı2 adet soğan1 çay bardağı kalın bulgur1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı kara biber7-8 bardak sıcak su Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt