Sivasın Madımak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- Madımak (Buzluktan çıkarttığımız 250 gram poşete)
- 4 adet kurutulmuş kaburga kemiği
- Su (Göz kararı 1 litre)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sivasın Madımak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencereye yağ alalım, ocakta eritelim.
- Daha sonra soğan doğrayıp, ince ince doğrayalım.
- Tencere alıp, kavuralım 5 dk.
- Madımak tencereye alalım 2 dk karıştıralım.
- Su ekleyelim, karıştıralım.
- Kaburga kemiklerini içine atalım.
- Baharatlarını ekleyelim.
- Ocakta yarım saat kaynasın. Afiyet olsun.
- İçerseniz içine et suyuda atabilirsiniz fakat kaburga kemiği de isteğe bağlı.