Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sivas Hingeli (Patatesli Mantı Tadında)

Sivas Hingeli (Patatesli Mantı Tadında)
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sivas-hingeli-patatesli-manti-tadinda.jpg

Sivas Hingeli (Patatesli Mantı Tadında) Tanımı İçin Gereçler


Hamur için:
  • 3-3, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
  • 2-3 adet orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı tuz, pulbiber, karabiber
Üzeri için :
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Sivas Hingeli (Patatesli Mantı Tadında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patateslerimizi yıkayıp suda haşlanmaya bırakalım.
  2. 3 su bardağı unumuzu yoğurma kabımıza alalım.
  3. Ortasını çukur yapıp yumurta, tuz ve suyu koyup karıştıralım.
  4. Kenardan ortaya hakikat unumuzu da karıştırarak düzgünce yoğuralım.
  5. Pek bir hamur elde edelim ve yeterlice yoğuralım zira bu cins tanımlarda hamurun düzgünce yoğrulması ve sert bir kıvamda olması değerlidir.
  6. Hamurumuzu ikiye ayIrıp yumaklayıp üzerini hava almayacak biçimde kapatıp dinlenmeye bırakıp biz hingelin içini yapalım.
  7. Haşlanmış patateslerimiz ezelim ve damak tadımıza nazaran baharatlandıralım.
  8. Bezelerimizden birinini unladığımız masamıza alıp açabildiğimiz kadar oklava yahut merdaneyle açalım.
  9. Yufka hamuru kadar ince olmayacak 1 cm kalınlığı olsun.
  10. Bir çay bardağı yardımıyla hamurumuza bastırarak yuvarlak kalıplar elde edelim.
  11. Dairelerimizin dışında kalan hamurlarımızı toplayıp yumakladıktan sonra öteki hamur bezemizin içine katıp biraz daha yoğurup dinlenmeye bırakalım.
  12. Masamızdaki hamurumuzun üzerini nemli bir bezle yahut pak bir poşetle örtelim ki kurumasınlar.
  13. Dairecikli hamurlarımıza azar azar patatesli iç harcımızdan koyalım ve kenarlarını uygunca bastırarak kapatıp çatalla uç kısımlarına bastırarak form verelim. (görsellere bakınız. ).
  14. Un serptiğimiz tepsimize alalım.
  15. Tüm hamurlarımıza birebir süreci uygulayalım.
  16. Geniş ağızlı karnıyarık tenceremize su koyup kaynattıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz atarak hingellerimizi suya bırakalım.
  17. Tahta kaşıkla karıştırıp orta ateşte orta ara tabana yapışmasın diye suyun yüzüne çıkana kadar pişirelim.
  18. Pişen hingellerimiz suyun yüzüne çıkıyor bir 10 dakika daha pişirip tadım testi yapıp servis tabağına alalım.
  19. Yaktığımız tereyağınıda üzerine döküp servis edelim.Yapacaklara kolaylıklar dilerim, yiyenlere şifa olsun inşallah.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt