Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14

Cumhuriyet üniversitesi, Sivas şehrine 10 Km değin uzaklıkta ve takriben 11 000 dönüm arazi üzerindeki kampüsünde eğitim veren, Doğu Anadolu Bölgesinin manâlı eğitim kurumlarından birisidir

Kuruluş : 1974
Adresi : Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü Sivas
Bulunduğu Şehir : Sivas
Mail Adresi : rektor@cumhuriyeted utr
Tel : 0(346) 226 15 27
Öğrenci Sayısı : 17 000
Eğitim Dili : Türkçe
Üniversite Türü : Devlet Üniversitesi

Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas şehrine 10 Km kadar uzaklıkta ve yaklaşık 11 000 dönüm arazi üzerindeki kampüsünde eğitim veren, İç Anadolu Bölgesinin manâlı eğitim kurumlarından birisidir Üniversite bünyesinde, 8 fakülte, 16 akademi ve 3 enstitü mevcut olup; iş yüksekokulları değişik ilçelerde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedirlerAy rıca kampüs bünyesinde birde kapalı spor salonu bulunmaktadır

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Barınma ve Besin:

En basta belirtilmesi gereken hususlardan birisi, üniversite kampüsündeki, üniversiteye yan üniversite konutları ve öğrenci yurtlarının öğrencilerin barınma problemini bir hayli hafiflettiğidirBunu n yanına, kent merkezindeki kredi ve yurtlar kurumuna tabi yurtlar ile özel yurtlarda hesaba katıldığında çok doğaüstü bir barınma problemi bulunmamaktadır
Üniversite kampüsündeki yemekhane öğrencilerin fazla ekonomik olarak yemek yiyebilecekleri ilk adrestirAyrıca kampüs bünyesindeki kafeteryalardan da yararlanılabilir

Teknoloji ve Kütüphane:

Üniversite teknolojik altyapısını tamamlamış, öğrencilere bütün modern imkanları sunabilecek düzeydedirÜniversit e bünyesindeki birçok laboratuardan öğrenciler istifade edebilmektedirlerAy rıca, üniversite bilgisayar bağlantısına sahiptirKampüs içerisindeki modern kütüphane vasıtasıyla birçok yayına varmak mevcutturÜniversite birçoğu tanıdık olmayan almak üzere 300 ün üstünde dergiye abonedir

Sağlık:

Birçok üniversitede olduğu gibi, Cumhuriyet üniversitesinde de, öğrencilerin afiyet problemleri üniversite bünyesindeki MedikoSosyal vasıtasıyla çözülmektedirBurada birincil muayeneleri yapılan hastalar, gerekli görülürse hastanelere sevk edilirler

Sosyal Faaliyetler:

Öğrenciler, üniversite kampüsündeki spor tesislerinden yararlanabilmektedir lerDeğişik birçok sosyal kollarda da tahsis almaları mümkündür

Ulaşım:

Öğrenciler üniversiteye problemsiz bir şekilde toplu nakliye araçlarıyla ulaşabilmektedirler *

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt