Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sistem Mühendistliği Hakkında Bilgi

Hoş geldin! mes72 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Sistem Mühendistliği Hakkında Bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Sistem Mühendistliği Hakkında Data

Teknik, idareli, biyolojik, endüstriyel ve politik sistemleri birleştirerek inceleme eden, iş dünyasının bütün sektörlerinde oluşan ve oluşturulacak sistemlerin tasarımını , üretimini ve geliştirilmesini maliyet unsurunu da gözönünde bulundurarak gerçekleştiren kişiye sistem mühendisi denir

GÖREVLERİ

Tasarlanacak olan sistemin amaçlarını belirler,

Belirlenen amaçlara kadar, oluşturulacak sistemin elemanlarını belirler,

Sistemin, firmanın etkinlik planlarına uygunluğunu inceler,

Sistemin maliyet hesaplamalarını yapar,

Irtibat sistemi, karar takviye sistemi haberleşme sistemi, üretim sistemi, yönetim sistemi gibi sistemlerin alt sistemlerle, işyeri çevresiyle ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışıp çalışmadığını denetleme eder,

Sistemlerin geliştirilmesi çalışmalarında bulunur,

Hem ara sıra firma projelerinin yürütülmesini sağlar

Bu programın eğitim süresi 4 yıldır Eğitim boyunca öğrenciler Tanıdık Olmayan Dil, Genel Kimya, Fizik, Matematik, Bilgisayar Programlama, Mühendislik Ekonomisi, Istatistik Bilimi, Maliyet Ekonomisi, Materyal, Termodinamik, Elektrik Mühendisliği, Lineer Cebir, Maliyet Mühendisliği, Inceleme, Elektrik ve Sistem Mühendisliği, Sistem Dizaynı, Yöneylem Incelemeler, Proje Yönetimi, Kontrol ve Kalite Yönetimi gibi dersler alırlar

ÇALIŞMA ALANLARI VE MESLEK BULMA OLANAKLARI

Sistem mühendisleri, endüstriyel kurumlar, finans, çevre, sıhhat kurumları, ulaştırma ve irtibat işletmeleri gibi çok bambaşka alanlarda iş bulgu olanağına sahiptir Bu kişiler kamu veya özel kurum ve kuruluşların satmak yönetimi, proje yönetimi, üretim ve planlama bölümlerinde ödev yapabilirler Ülkemizde sistem mühendisliği fazla yeni bir bölge olup yeterince tanınmamaktadır *

858,505Konular
982,832Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt