
Şişte Muzlu Pankek Tadı Damakta Kalan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı süt
- 4-5 tane muz
- Çikolata sosu
- Yada
- Meyveli sos
- Çöp şiş
Şişte Muzlu Pankek Tadı Damakta Kalan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın ve daha sonra muz hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
- Hazırlanan pankek harcından birer çay kaşığı kadar yağlanmamış tavamıza koyalım.
- Alt üst açık kahverengi olana kadar pişirelim.(püff nokta olarak söylemek istedim pankeklerimizi tavaya koyduğumuzda üstlerinde delikler olduğunda ters çevirebilirsiniz ).
- Pişen pankeklerimizi bir tabağa alıp diğer taraftan muzlarımızı oval kesip önce pankek sonra 1 er dilim muz koyup çöp şişe diziyoruz.
- Hazırlanan tatlımızın üstüne çikolata yada diğer meyveli soslardan ilave edip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.