Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şişli Etfal Hastanesi'nin Adı Değişti

Şişli Etfal Hastanesi'nin Adı Değişti
0
55

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Şişli Etfal Hastanesi'nin Adı Değişti şişli etfal hastanesi şişli etfal şişli etfal yeni adı Sevgili melekler, Şişli bölgesinin en bilinen ve köklü hastanelerinden birisi olan Şişli Etfal Hastanesi'nin adı değiştirildi Hastanein yeni adı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu Bakanlıktan yapılan yazılmış açıklamada, İstanbul'daki bir hastanenin ad değişikliğine ilişkin data verildi Açıklamada, şunlar kaydedildi: 8178 8178 sislietfalhastanesininadidegisti5c5472bf4924fsislietfalhastanesininadidegisti5c5472bf4924f 405 720 sislietfaljpg8178 Şişli Etfal Hastanesi'nin Adı Değişti sislietfaljpg8178 Şişli Etfal Hastanesi'nin Adı Değişti Bakanlığımız, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ismini Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirmiştir Bu hastane 1899 yılında 2 Abdülhamit göre, 8 aylık kızı Hatice Sultan'ı difteriden kaybetmesi üstüne, kızının anısını yaşatmak için birincil çocuk hastanesi olarak 'Hamidiye Etfal Hastanesi' adı ile yaptırılmıştır Hastanenin adı sonradan 'Osmanlı Etfal Hastanesi', 1922 yılında ise 'Şişli Etfal Hastanesi' biçiminde değiştirilmiştir Köklü bir geçmişe sahip bu hastane, tıp alanındaki pek fazla gelişmeye öncülük etmiştir Tarihimizdeki ilk çocuk hastanesi olduğu pek çok birey göre meçhul bu hastanemizi tarihsel kimliğine her tarafta kavuşturmak için isim değişikliği yapılması uygun görülmüştür  

858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt