bilgisayarci
FD Üye

Şiş Börek (Sulu Mantı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase mantı
- 3 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı nohut
- 200 gram et
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Şiş Börek (Sulu Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti nohutu haşlayalım.
- Küçük bir tencereye yoğurt,bir yemek kaşığı sıvı yağ, yumurta ve unu koyup ocağa alıp kaynayana kadar çırpalım ve ocaktan alalım.
- Haşladığımız etin suyundan 3 su bardağı alıp mantımızı haşlayalım.
- Haşlanan mantının üzerine kaynattığımız yoğurdu ilave edelim nohutu, eti ve tuzu ekleyelim 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım ve yemeğin altını kapatalım.
- Tavaya yarım çay bardağı yağı koyalım yağ hafif yanınca içine naneyi döküp kapatalım.
- Yemeğimizi kaseye koyalım üzerine yağda kavrulmuş naneden bir kaşık ilave edelim.
Not:yoğurt kaynayana kadar sürekli çırpalım bu şekilde yapmazsak yoğurt kesilir ve kötü bi görüntü olur.
Şiş Börek (Sulu Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı