Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şiş Börek (Sulu Mantı)

Şiş Börek (Sulu Mantı)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
sis-borek-sulu-manti.jpg

Şiş Börek (Sulu Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase mantı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 200 gram et
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Şiş Börek (Sulu Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti nohutu haşlayalım.
  2. Küçük bir tencereye yoğurt,bir yemek kaşığı sıvı yağ, yumurta ve unu koyup ocağa alıp kaynayana kadar çırpalım ve ocaktan alalım.
  3. Haşladığımız etin suyundan 3 su bardağı alıp mantımızı haşlayalım.
  4. Haşlanan mantının üzerine kaynattığımız yoğurdu ilave edelim nohutu, eti ve tuzu ekleyelim 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım ve yemeğin altını kapatalım.
  5. Tavaya yarım çay bardağı yağı koyalım yağ hafif yanınca içine naneyi döküp kapatalım.
  6. Yemeğimizi kaseye koyalım üzerine yağda kavrulmuş naneden bir kaşık ilave edelim.
Afiyet olsun ????

Not:yoğurt kaynayana kadar sürekli çırpalım bu şekilde yapmazsak yoğurt kesilir ve kötü bi görüntü olur.

Şiş Börek (Sulu Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt