iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler : Un, tuz, su, süzme, tereyağı, ceviz
Yapılışı : derin bir kap içerisine bir miktar su konulur Un, tuz ve su karışımı ile yufka yapılır Yufkalar 34 cm genişliğinde şerit halinde kesilir Kesilen yufkalar katlanarak kurutulur Kurutulduktan sonra düz tepsiye yan yana dizilir
Diğer taraftan süzme, su ile ezilir, ateşte ısınıncaya kadar pişirilir (kaynamamalı) Bu karışım sironun üzerine dökülür Daha sonra eritilen tereyağı sironun üzerine dökülür Ayrıca bir kap içerisinde ayıklanmış ceviz içi dövülerek üzerine serpilerek servis yapılır
Yapılışı : derin bir kap içerisine bir miktar su konulur Un, tuz ve su karışımı ile yufka yapılır Yufkalar 34 cm genişliğinde şerit halinde kesilir Kesilen yufkalar katlanarak kurutulur Kurutulduktan sonra düz tepsiye yan yana dizilir
Diğer taraftan süzme, su ile ezilir, ateşte ısınıncaya kadar pişirilir (kaynamamalı) Bu karışım sironun üzerine dökülür Daha sonra eritilen tereyağı sironun üzerine dökülür Ayrıca bir kap içerisinde ayıklanmış ceviz içi dövülerek üzerine serpilerek servis yapılır