iltasyazilim
FD Üye
Şırlama Tarifi İçin Malzemeler
*Kişi sayısına göre malzemeler de artma veya eksilme yapılabilir Ben iki kişilik hazırlık yaptım
*1 Yumurta
*1 Çay Kaşığı Tuz
*1 Çay Bardağı Süt (göz kararı da olabilir)
*1, 5 Çay Bardağı Un
Şırlama Tarifi Yapılışı Bu tarif diğer adıyla krep, akıtma dense de biz tatarlarda (nogaylarda) şırlama deniyor Çok pratik lezzetli özellikle pazar kahvaltıları için güzel bir tarif?
1
*Öncelikle malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz Çırpıcı yardımıyla çırparsak topak oluşumuna da engel olmuş oluruz
*Tavaya bir tatlı kaşığı yağ döküyoruz
*Malzemeden bir kepçe alıp tavaya akıtıyoruz
*Pişmeye başlayınca spatula yardımıyla tersine çevirelim Ve üst kısmı da pişince hazır
*Genel de yuvarlak şekilde oluyor ama ben pek beceremiyorum sekle aldanmayın tadı enfess ?
*Afiyet olsun
*Kişi sayısına göre malzemeler de artma veya eksilme yapılabilir Ben iki kişilik hazırlık yaptım
*1 Yumurta
*1 Çay Kaşığı Tuz
*1 Çay Bardağı Süt (göz kararı da olabilir)
*1, 5 Çay Bardağı Un
Şırlama Tarifi Yapılışı Bu tarif diğer adıyla krep, akıtma dense de biz tatarlarda (nogaylarda) şırlama deniyor Çok pratik lezzetli özellikle pazar kahvaltıları için güzel bir tarif?
1
*Öncelikle malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz Çırpıcı yardımıyla çırparsak topak oluşumuna da engel olmuş oluruz
*Tavaya bir tatlı kaşığı yağ döküyoruz
*Malzemeden bir kepçe alıp tavaya akıtıyoruz
*Pişmeye başlayınca spatula yardımıyla tersine çevirelim Ve üst kısmı da pişince hazır
*Genel de yuvarlak şekilde oluyor ama ben pek beceremiyorum sekle aldanmayın tadı enfess ?
*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.