
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 200 tereyağı yahut teremyağ
- Oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kahve fincanı şirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- Susam ve çörek otu
- 4.5 su bardağı un
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un ve bir yumurtanın sarısı hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınıp uygunca karıştırılır.
- Un azar azar eklenip kulak göğsü kıvamında yoğurulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir.
- Fotoğraftaki üzere şekillendirilir. Üzerine 1 yumurta sarısı sürülüp çörek otu susam atılır.
- 25 dakika 170 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
- Elimde susam olmadığı için yalnızca çörek otu kullandım.