iltasyazilim
FD Üye
Sirkeli Biber (Kolay Turşu) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg kırmızı ya da çarliston biber
*Bir baş sarımsak
*Sirke
*Tuz
Sirkeli Biber (Kolay Turşu) Tarifi Yapılışı Biberleri haşlıyoruz ya da fırında közlüyoruz Ben haşlayarak yaptım Kabukları soyulacak kadar pişince tencereden alıp kabuklarını soyuyoruz Bir kaba aldığımız biberlerin içine bir baş sarımsağı soyup doğruyoruz Üzerine çıkıncaya kadar sirke ekleyip, bir çay kaşığı tuz ilave ediyoruz En az 3 gün beklettikten sonra yemeye hazır hale geliyor*(Turşu gibi bol tuz atmaya ve kapağı sıkı kavanozda saklamaya gerek yoktur)*Afiyet olsun
*Yarım kg kırmızı ya da çarliston biber
*Bir baş sarımsak
*Sirke
*Tuz
Sirkeli Biber (Kolay Turşu) Tarifi Yapılışı Biberleri haşlıyoruz ya da fırında közlüyoruz Ben haşlayarak yaptım Kabukları soyulacak kadar pişince tencereden alıp kabuklarını soyuyoruz Bir kaba aldığımız biberlerin içine bir baş sarımsağı soyup doğruyoruz Üzerine çıkıncaya kadar sirke ekleyip, bir çay kaşığı tuz ilave ediyoruz En az 3 gün beklettikten sonra yemeye hazır hale geliyor*(Turşu gibi bol tuz atmaya ve kapağı sıkı kavanozda saklamaya gerek yoktur)*Afiyet olsun