Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şirke götüren kelimeler

Şirke götüren kelimeler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Selamün aleykim arkadaşlar Çevremde ve özellikle tv kanallarında çok kullanılan ve beni çok rahatsız eden şirk kelimeleri kullanılmaktadır Bu konuyu sizinle paylaşmak istiyorum Sizinde çevrenizi uyarmanız islami konuda daha duyarlı bir toplum oluşturma adına inşaAllah hayırlı bir adım olur
Şans,yaratmak ve ikisinin kombinesi olan şansımı kendim yarattım cümlesi, kadere isyan bunlar neden hep beni bulur cümlesi, inşaAllah kelimesini kullanmadan herhangi bir konuda yaparım, ederim ya da ben yaptım gibi kelimeler kullanmak nitekim inşaAllah kelimesiyle ilgili Efendiler Eefendisinin bir hadisesini anlatmam uygun olacaktır İnşaAllah
Bir gün kafirlerin elebeaşları Ebu Cehil İki Cihanın Sultanı Peygamber Efendimiz sav in kapısına dayanır ve ertesi gün tüm insanların önünde sana sorular soracam cevaplarsan islamı seçecem der, Efendimiz sav cevaplarım buyurur Nihayet zaman gelir ebu cehil ilk soruyu sorunca Hz Ebu bekir ra çok sevinir çünkü bu soruyu daha önce kendisi peygamberimize sormuştur ve cevabını almıştır fakat sav Efendimiz cevabı veremez ebu cehil kibirlenmeye dalgaya başlar ve 2 soruyu sorduğunda Hz Ömer ra sevinir çünkü bu soruyu Resullullah Efendimize sormuştur fakat Efendimiz sav bu soruyada cevap veremez, Ebu cehil dalganın dozacını arttırır, son soruyu sorar Hz Ali ra sevinir çünkü o da bu soruyu Efendimize sormuş cevabını almıştır yine sav Efendimiz cevap veremez ebu cehil kibir ve gurur içinde ayrılır ordan Hz Ebu Eekir, Hz Ali , Hz Ömer allah onlardan razı olsun, Efendiler Efendisinin yanına gelip Ya ResulAllah Anamız Babamız sana feda olsun bu sorulara sen önceden cevap vermiştin ne olduda Ebu cehile cevap veremedin Ahmedi Mahmudu Muhammedi Mustafa sav Efendimiz olayın farkındaydı neden cevap veremediğini biliyordu nedende şu idi: Ebu cehile yarın sorularına cevap veririm demeden önce Rabbimizin iznini istememişti yani İnşaAllah kelimesini kullanmamaştı ki O kainatın efendisiydi Rabbimizin en sevgili kulu idi Ama Rabbimiz ona bile vahiyleri bu durumdan dolayı geç indirmişti Peki biz kimiz ki Rabbimizin iznini istemeden olayları kendimize bağlarız Ha bazıları şunu diyecektir, lafın gelişi inşaAllah kelimesini kullanmıyoruz ya da olayları şansa bağlayıp yaratmak kelimesini kullanıyoruz, yoksa bizim kalbimiz temiz Peygamber efendimizin kalbi temiz değilmiydi ki Hayır arkadaşlar dil ikrar kalp tasdik edecek ve bizler örnek olacaz, insanları uyarıp bu küfre götüren kelimelerden Allahın izniyle uzaklaşacaz, uzaklaşmalarına vesile olacaz Bu konuda duyarlı davrananlardan Allah razı olsun Allahın rahmeti üzerinizde olsun

858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt