Tatlı (Elazığın Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka ekmeği
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Hoş (Elazığın Yöresel Yemeği) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yufka ekmeğini rulo halinde sarıyoruz.
- 2 santim aralıklarla kesiyoruz yufkayı tabağa diziyoruz.
- Öbür yandan üzeri için yoğurdu hafif ılıtıyoruz.
- Ocağın üstünde yalnız dikkat edelim yoğurdu çürütmeyelim.
- Ilıyan yoğurda tuz ve sarımsak rendeleyip karıştırıyoruz.
- Yufka ekmeklerin üzerine her tarafına gelecek biçimde kaşıkla yayıyoruz.
- Akabinde küçük sos tavasında tereyağını eritip güzelce kızdırıyoruz ve hoşun üzerine ( yufkanın üzerine diye ) gezdiriyoruz yemeğimiz hazırdır bizim memleketin en sevilen yemeklerinden biridir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.