
Şipşak Tavada Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket hamur kabarstma tozu
- 2,5 su bardağı un
- İsteğe nazaran:
- Kaşar, sucuk, salam ,biber ,zeytin vb.
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı su
- 1 çay kaşıği kekik
Şipşak Tavada Pizza Tanımı Yapılışı
- 1 adet yumurtayı, 1 su bardağı yoğurdu, 1 çay kaşığı tuzu, 1 paket hamur kabartma tozumuzu alıp bir kapta yoğuralım.
- Sonra unumuzu denetimli bir halde ekleyelim.
- Dikkat, hamur yumuşak kıvamda olmalıdır.
- Daha sonra hamuru ikiye bölelim ve tavamızın büyüklüğünde hamurumuzu açalım.
- Sonra hamuru tavaya yerleştirin ve çatal yardımı ile üzerinde delikler açın.
- Artık sosa geçelim; Sosumuz için salçamızı, sıvı yağımızı, suyumuzu, kekiğimizi bir kaseye alıp karıştırılır. Sonra sos hamura sürülür.
- İsteğe nazaran üzerine kaşar, sucuk, salam, zeytin, biber eklenebilir.
- Daha sonra tava ocağa alınır ve üzeri kapatılır ve orta ateşte 10 dk. Pişirilir.
Tıpkı ölçülerle 2 adet pizza yapmış olursunuz herkese afiyet olsun.