
Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un (200 ml ‘lik bardakla yaklaşık 3 bardak kadar kullandım)
- Lor peyniri
- Ben peynirini hamurun içine atıyorum.
- Yumurta sarısı
- Susam
- Haşhaş
- Çörek otu
Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yoğurdu sıvı yağı, yumurta akını, tuz ve şekeri koyup, elinizle güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından kabartma tozu ve unu ek edip, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru tezgahın üzerine alıp birkaç kere yoğuruyoruz.
- İçine lor peynirini atıp 1-2 dk daha yoğuruyoruz.
- Elimizle hal verdikten sonra ağızları açılmasın diye çatal yardımıyla bastırarak birleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce pişiriyoruz. Afiyet olsun ????????