
Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak poğaçaların üzerine sürmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Kulak memesi kıvamı için aldığı kadar un
- Beyaz peynir
Şipşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru karıştırmak için derince bir kabın içersine tereyağı ,sıvı yağı, 3 yumurtayı (birinin sarısı ayrılacak),yoğurdu,sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip elimizle iyice karıştırıyoruz.
- Ardından unu kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz.
- Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğuruyoruz.Hamur kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
- Hazırlanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
- Avuç içi kadar açıp iç harcını ilave ediyoruz.
- Resimde görüldüğü üzere şeklini verip fırın kağıdı serilmiş tepsimize diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu veya susam serpiştiriyoruz.
- Bu şekilde 10 dakika beklettikten sonra 200° alt üst ayarda pişiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????.
Verilen ölçüden 1 tepsi poğaça çıkıyor????.
Şipşak Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı