Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şipşak Poğaça Tarifi

Şipşak Poğaça Tarifi
0
38

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
sipsak-pogaca-tarifi.jpg

Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak poğaçaların üzerine sürmek için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kulak memesi kıvamı için aldığı kadar un
İç harcı için;
  • Beyaz peynir

Şipşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru karıştırmak için derince bir kabın içersine tereyağı ,sıvı yağı, 3 yumurtayı (birinin sarısı ayrılacak),yoğurdu,sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip elimizle iyice karıştırıyoruz.
  2. Ardından unu kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz.
  3. Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğuruyoruz.Hamur kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
  4. Hazırlanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  5. Avuç içi kadar açıp iç harcını ilave ediyoruz.
  6. Resimde görüldüğü üzere şeklini verip fırın kağıdı serilmiş tepsimize diziyoruz.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu veya susam serpiştiriyoruz.
  8. Bu şekilde 10 dakika beklettikten sonra 200° alt üst ayarda pişiriyoruz.
Poğaçalarımızı sıcak sıcak servis ediyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????.

Verilen ölçüden 1 tepsi poğaça çıkıyor????.

Şipşak Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt