Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şipşak Pişi

Şipşak Pişi
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106

Şipşak Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demete yakın maydanoz
  • 2 adet kabartma tozu
  • 250 gr lor peynir
  • Aldığı kadar un 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Şipşak Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar şipşak pişi denemeye ne dersiniz.Ani gelen konuk ve canınız istediğinde 15 dakikada çabucak yapabileceğiniz harika pişi.
  1. Süt ile yumurtayı çırpalım ve öteki gereçleri ek ederek ele yapışmayacak hamur elde edelim.
  2. Yoğurduğumuz hamuru 2 ye bölelim ve birini oklava yardımı ile açalım 1 santim kalınlığında.
  3. Ve istenilen biçimde keselim 3 5 dakika dinlendirelim.
  4. Kızdırdığımız yağın içine sırayla ek edelim arklı önlü pişirelim.
  5. Pişerken kabarıyor ve yağ çekmedi pratik şipşak pişi afiyet olsun kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Not: isterseniz dere otu da ekleye bilirsiniz.
Şipşak Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt