Şipşak Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demete yakın maydanoz
- 2 adet kabartma tozu
- 250 gr lor peynir
- Aldığı kadar un 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı
- Sıvı yağ
Şipşak Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar şipşak pişi denemeye ne dersiniz.Ani gelen konuk ve canınız istediğinde 15 dakikada çabucak yapabileceğiniz harika pişi.
- Süt ile yumurtayı çırpalım ve öteki gereçleri ek ederek ele yapışmayacak hamur elde edelim.
- Yoğurduğumuz hamuru 2 ye bölelim ve birini oklava yardımı ile açalım 1 santim kalınlığında.
- Ve istenilen biçimde keselim 3 5 dakika dinlendirelim.
- Kızdırdığımız yağın içine sırayla ek edelim arklı önlü pişirelim.
- Pişerken kabarıyor ve yağ çekmedi pratik şipşak pişi afiyet olsun kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Not: isterseniz dere otu da ekleye bilirsiniz.