Şipşak Lahana Böreği Fırında Tanımı İçin Malzemeler
- Orta uzunluk lahananın dörtte biri
- 2 adet yumurta
- 4 dolu yemek kaşığı siyez un
- 1 adet havuç
- 1 avuç yulaf ezmesi
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 minik çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 1 fiske kişniş tozu
- 1 çay kaşığı muskat
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Susam
- Çörek otu
Şipşak Lahana Böreği Fırında Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahana yıkanıp süzdürülür, ince ince kıyılır, havuç rendelenir.
- Derince bir kapta başka materyallerle birlikte hepsi karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karıştırdığımız harcı döküp yayalım.
- Üzerine susam ve çörek otu serpiştirelim.
- 180 derece fırında 35 dk pişirelim.
- Üzeri nar üzere kızarınca servise hazır demektir. Yapacaklara kolay gelsin yediğimiz herşey şifa olsun inşallah. Sevgilerimle????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.