
Şipşak İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 80 gr tereyağı
- Toz antep fıstığı
- Dolmalık fıstık
Şipşak İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tereyağını tavaya alıyoruz.
- Eriyince irmiğimizi ekleyip hiç durmadan 10-15 dakika karıştırıyoruz.
- İrmiklerin rengi değişmeye (koyulmaya) başladığında şekeri ilave edip yeniden bi hoş karıştırıyoruz.
- Akabinde çabucak sütümüzü ekliyoruz ve çekene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
- Bu sırada ben bir yandan toz antep fıstığı ve dolmalık fıstık ekledim. Siz de damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz.
- Sütü çekince ocağı kapatıp havlu kağıt koyup kapağını da kapatıyoruz. Pilav üzere bir mühlet demlenmesini bekleyelim. Mis üzere pratik helvamız hazır. İşte bu kadarr afiyetle????????
allah kabul etsin????????.