Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şipşak Hazır Enfes Pizza

Şipşak Hazır Enfes Pizza

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Şipşak Hazır Enfes Pizza Tarifi İçin Malzemeler

*5 bardak un
*1 paket kuru maya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ilık su

Üst malzemesi için;

*Sucuk
*Domates
*Biber
*Zeytin
*Kaşar
*Salam yada sosis
*Sıvı yağ
*Ketçap
*Salça

Şipşak Hazır Enfes Pizza Tarifi Yapılışı Unu mayayı ve sıvı yağı derin bir kaba alalım ve ılık su ilave ederek çok yumuşak bir kıvamda yoğuralım İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım Hamur dinlenirken harç malzemesini küçük parçalar halinde doğrayalım Daha sonra içine tuz ve yağını ekleyip karıştıralım
Hamuru iki eşit parçaya bölüp merdane yardımı ile açalım Hamur serçe parmağınızın incelediğinde olsun Daha sonra büyük bir servis tabağı yardımı ile tam yuvarlak keselim ve tepsiye serelim (Kestiğimiz hamurun kenarlarını tezgahta yuvarlayarak inceltelim ve pizzanın kenarına şerit halinde çekelim Ben unuttuğum için bu işlemi harcını dökünce yaptım siz sosunu ve harcını dökmeden yapın ki hamurlar yapışsın) Daha sonra salça ve ketçap karışımından yaptığımız sosu hamurun üzerine yayalım sonra sırası ile kaşarı ve harcını ilave edip fırına verelim Pizzanın hamurunun tam piştiğini anlamak için şeritin üzerine yumurta sarısı sürmeyi unutmayın afiyet olsun
NOT: Ben artan hamuru değerlendirmek için aynı şekilde açıp kenarlarını çiçek şekli verip üzerine kaşar beyaz peynir ve yumurta serip fırına verdim bu şekilde de nefis oldu

858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt