iltasyazilim
FD Üye
Şip Şak Humus Tadı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut unu
*1 cay bardağı kaynamış su ( Kıvamına göre yarım bardak arttırılabilir)
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*Yarım çay bardağı tahin
*2 diş sarımsak
*Tuz, karabiber, kimyon
*Yarım limonun suyu
*Üzerine yakmak isterseniz zeytinyağı ve pul biber yapabilirsiniz ben direk üstünden pul biber çiseledim
Şip Şak Humus Tadı Tarifi Yapılışı Bir su bardağı nohut unumuzu leblebi gibi kokana kadar tavada yavaş yavaş kavuruyoruz aman ha yakmayın
Daha sonra blendera kavurduğumuz nohut ununu alıp 1 çay bardağı sıcak su ile açıyoruz kıvamına bakıp yarım çay bardağı arttırabilirsiniz Ben de öyle yaptım
Krem kıvamına gelen karışıma zeytin yağı, tahin, sarımsak, tuzbiber kimyon karışımını ekliyoruz ve tekrar robotu calıştırıyoruz En son limon suyunu da ekleyip son olarak robotta karıştırdıktan sonra humusumuz hazır afiyet olsun (İsteyen üstüne zeytinyağında pul biber yakabilir )
*1 su bardağı nohut unu
*1 cay bardağı kaynamış su ( Kıvamına göre yarım bardak arttırılabilir)
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*Yarım çay bardağı tahin
*2 diş sarımsak
*Tuz, karabiber, kimyon
*Yarım limonun suyu
*Üzerine yakmak isterseniz zeytinyağı ve pul biber yapabilirsiniz ben direk üstünden pul biber çiseledim
Şip Şak Humus Tadı Tarifi Yapılışı Bir su bardağı nohut unumuzu leblebi gibi kokana kadar tavada yavaş yavaş kavuruyoruz aman ha yakmayın
Daha sonra blendera kavurduğumuz nohut ununu alıp 1 çay bardağı sıcak su ile açıyoruz kıvamına bakıp yarım çay bardağı arttırabilirsiniz Ben de öyle yaptım
Krem kıvamına gelen karışıma zeytin yağı, tahin, sarımsak, tuzbiber kimyon karışımını ekliyoruz ve tekrar robotu calıştırıyoruz En son limon suyunu da ekleyip son olarak robotta karıştırdıktan sonra humusumuz hazır afiyet olsun (İsteyen üstüne zeytinyağında pul biber yakabilir )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.