Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sinop mantısı mı, Kayseri mantısı mı? Herkes bunu konuşuyor...

Sinop mantısı mı, Kayseri mantısı mı? Herkes bunu konuşuyor...
0
91

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
sinop_mantisi_mi_kayseri_mantisi_mi_1659534722_7488.jpg

Mantı denince bir çok insan için akan sular durur. Hem doyurucu hem de lezzetiyle damakları çatlatan mantı son günlerde yeni bir lezzet savaşı ortaya çıkardı. Sinop mantısı mı, Kayseri mantısı mı? sorusu sosyal medyanın viral soruları arasına yerleşti.



Mantı çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemektir. Yapımı ne kadar zahmetli olursa olsun her yörenin kendine has özellikleri olan meşhur mantıları hünerleri sergilemek iyi bir fırsattır. Sinop, Kayseri, Türkmen, Bursa, Bodrum, Boşnak ve daha pek çok yörenin mantıları da biliniyor. Menemen soğanlı mı olur, yoksa soğansız mı? Pizza mı pide mi? Döner mi hamburger mi? Sütlaç mı baklava mı? Kayseri pastırma mı Kastamonu mu? Kahve mi çay mı? Tarhana mı yoksa mercimek çorbası mı? sorularına bir yenisi daha eklendi. Sosyal medya kullanıcıları tarafından Kayseri mantısı mı? Sinop mantısı mı? Sizce hangisi daha lezzetli?

qgsFA_1659595479_9683.jpg
Sizce hangisi daha lezzetli?


SİNOP MANTISI TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

2 adet yumurta
2 su bardağı su
Aldığı kadar un

İç harcı için;

1 adet soğan
400 gram kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber

Haşlamak için;

Zeytinyağı
Tuz
Su

Sosu için;

3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
200 g tereyağı
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

mpt4U_1659595144_9963.jpg
SİNOP MANTISI


YAPILIŞI

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.

İç harcını hazırlamak için, soğanı geniş bir kaba rendeleyin. Kıyma ve karabiber ekleyip karıştırın.

Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlayarak açın ve kare parçalar kesin.

Kare parçalara kıymalı harçtan yerleştirip hamurun iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın.

Tencerenin içine çok az zeytinyağı ve tuz ekleyin. Mantı hamurunu tencerede haşlayın.

Sosu için, ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek hafif çırpın. Pişen mantıları bir servis tabağına alın.

Üzerine tereyağında kavurduğunuz cevizleri ilave edin ve yoğurtla birlikte sunuma hazırlayın.

KAYSERİ MANTISI:

qmNa5_1659595096_4811.jpg
KAYSERİ MANTISI


Güzelliklerle dolu ülkemizin en meşhur ve Kayseri ilimizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantı, adeta bir kaşığı kendine hayran bırakıyor. Yurt dışından gelen turistlerin odak noktası olan mantının ev yapımı olan tadı bir başka. Annelerimizin elinden çıkmış gibi lezzetli mantı yapmak istiyorsanız TIKLAYIN...

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Kastamonu Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; *1 kg un *Ilık su *Tuz İç harcı için ; *200 gr kıyma *1 orta boy kuru soğan *1 orta boy patates (İsteğe bağlı olarak kıymanın çoğalması için konulabilir) *Tuz *Karabiber Kastamonu Mantısı Tarifi Yapılışı Kastamonu sinop...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Türk mutfağında kıymetli bir yere sahip olan Boşnak lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Şimdilerde börekçilerde mantı ismiyle satılan lakin Boşnakların mantı olarak yedikleri enfes tanımın ismi Boşnak mantısı. Sizler için Boşnak mantısı meskende nasıl yapılır araştırdık. Arda'nın Mutfağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Boşnak lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Şimdilerde börekçilerde mantı adıyla satılan ancak Boşnakların mantı olarak yedikleri enfes tarifin ismi Boşnak mantısı. Sizler için Boşnak mantısı evde nasıl yapılır araştırdık. Arda'nın Mutfağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler *2 adet yumurta *5 kase un *23 tatlı kaşığı tuz *Su İç malzemesi için; *Yarım kilo kıyma *1 tutam maydanoz *2 orta boy soğan *Tuz *Karabiber *Pulbiber Üzeri için; *Yoğurt *1 diş sarımsak *Tuz Kayseri Mantısı Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Klasik mantılardan çok farklı yörelere ait mantıları denemeyi isteyenler için Erzurum mutfağının meşhur tarifi olan Hingel mantısı nasıl yapılır araştırdık. Şekli ile iştah açan hingel mantısının püf noktaları yazımızda. Gürcü mutfağına özgü bir tür mantı olduğu bilinen Hingel, Erzurum ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,519Konular
981,194Mesajlar
31,052Kullanıcılar
sworxcxSon üye
Üst Alt