Sinan Çetin kimdir sinan çetin kimdir sinan çetin kimdir, hayatı, yaşam öyküsü, hakkında bilgiler, özet olarak hayatı hakkında özetler burda arkadaşlar 1548242097 1548242097 sinancetinkimdir5c5a66bad456bsinancetinkimdir5c5a66bad456bsinancetinkimdir5c5a66bad456b Günümüzün en popiler yönetmenleri arasında gelen başarılı isim Sinan Çetin ve hayatı hakkında bilgiler sunuyoruz bu yazımızda Melek'ler Sinan Çetin 1953 yılında Kars’ta dünyaya geldi 70’li yıllarda resim ve fotoğraf alanında amatör araştırmalar yaptı Sinemaya 1975 yılında Zeki Ökten’in çektiği HanzoŞerif Gören ve Atıf YılmazHacettepe Üniversitesi Sanat tarihi bölümünden mezun oldu Benzer sene Baskın ve arkasından Halı Türküsü adlı belgeselleri yönetti 1980uzun metrajlı filmi Bir Günün Hikayesi ni çekti ve bu film 1982 Antalya Film Festivali'nde En iyi kadın oyuncu ödülüne değerinde görüldü sonra peş peşe Çiçek Abbas, 14 Numara, Çirkinlerde Sever , Berlin in Berlin gibi ödüllü filmleri yönetti sırası gelmişken filmleri ve müzik klipleride yöneten Sinan Çetin, düzene karşı eleştirisini dile getirdiği Komiser Şekspir ile büyük bir gişe hasılatı sağladı Sinan Çetin’in kendi filmlerini çektiği Plato filmcilik adlı bir şirketi bulunmaktadır Sinan Çetin evlidir ve Cemil Rafael, Sinan Orfeo ve Sahara Tess isminde 3 çocuğu bulunmaktadır adlı filmde asistanlık yaparak başladı daha sonra yönetmen ile birlikte çalıştı 1977 yılında yılında birincil Filmleri 1975 Hanzo (Yardımcı) 1980 Bir Günün Hikayesi 1982 Çiçek Abbas 1982 Çirkinlerde Sever 1985 14 Numara 1986 Prenses Gökyüzü (Yönetmen) 1993 Berlin in Berlin 1995 Bay E (Yönetmen) 1999 Propaganda 2001 Komiser Şekspir 2002 Banka (Yönetmen) 2002 Mumya Firarda (Aktör) 2004 Okul 2004 Romantik 2005 Pardon 2005 Şans Kapıyı Kırınca (Aktör) Televizyon Dizileri 2004 Avrupa Yakası 2006 Sahte Prenses Yönettiği Belgeseller 1977 Dominant 1977 Halı Türküsü Aldığı Ödüller 1982 Antalya Film Festivali Bir Günün Hikayesi En İyi Kadın Oyuncu TÜRK SİNEMASININ ELE AVUCA SIĞMAYAN SIRADIŞI YÖNETMENİ SİNAN ÇETİN, ŞU SIRALAR KOMSER ŞEKSPİRE OLAN YOĞUN İLGİDEN DOLAYI OLDUKÇA HOŞNUT GÖRÜNÜYOR Sinan Çetin mesleki kariyerine Zeki Ökten’in “Hanzo filmine asistanlık yaparak başladığında demin 22 yaşında idi Resim meraklısı ve sinema tutkunu bir gençti Ayrı bir sinema anlayışı vardı Söyledikleri ile, yaptığı filmler ile hep durum adam oldu 26 yıla 11 uzun metrajlı film sığdırdı Komedi ile başladığı filmlerinde erotizmden korkuya, dramdan maceraya kadar her öğeyi kullandı Sinemayı sanayi olarak kabul etti Ondan para kazanmayan yönetmen eşektir diyerek tepkileri üstüne çekti Ama o yolundan dönmedi “Propaganda ile başlattığı devletbirey ilişkisini sorguladığı filmlere “komser şekspir filmi ile devam etti Kadir İnanır, Müjde Ar, Okan Bayülgen, Pelin Batu, Özkan Uğur ve Gazanfer Özcan gibi dev bir kadroyu bir araya getiren Komser şekspir, Çetin'in yeniden dominant devlet ideolojisinesert eleştiriler fırlattığı, bir yana da izleyicisine kah duygusal kah gülünç anlar yaşattığı bir yapıt oldu KAZANDIĞINI SİNEMAYA YATIRAN BİR SİNEMACI Sinan Çetin'in en kayda değer özelliklerinden birisi de kazandığını sinemaya ve teknolojiye yatırması Ama o bunun fazla da abartılacak bir şey olmadığı kanısında Ben başka bir iş bilseydim onu yapardımdiyor, Örneğin borsadan anlasam borsaya yatırırdım Ne bileyim? Diğer bir işten daha çok para kazanacağımı bilsem ona yatırırdım Ama ben sinemadan başka bir şey bilmiyorum Ama belki bunun bütün nedeni şu olabilir: yıllar evvel son derece fena teknolojik koşullarda çalıştım ve teknoloji beni az daha tüberküloz etti Yıllardan Beri “Allah'ım bu masalarda kurulum mı yapılır!', 'Allah'ım bu negatifler burada mı yıkanır! dedim “Bir kareyi dondurup üzerinden mat elde etmek 15 günümüzü alırdı Acilen teknolojiye para yatırmamın tek nedeni tüm bu işleri kolaylaştırması Yani kendi keyfim için yapıyorum TÜRK SİNEMASI PROJESİ Sahibi olduğu Yayla filmcilik şu günlerde oldukça meşgul Çünkü özel bir kanalla yapılan uzlaşma sonucu 10 eski Türk filmi yeniden çekildi Dünyada, gelişmiş ülkelerde yapılan remaking projesi Türkiye'de birincil kez geçekleştiriliyor Sinan Çetin ve Mustafa Altıoklar tarafından şekillendirilen projede filmler, kullanılan dil, dekorlar ve kostümler güncelleşerek, seyirciye günümüzde mantıksız gelebilecek bölümler çıkarılarak her tarafta çekiliyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.