
Simit Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
- Kavrulmuş susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri ekleyip yaşmaya eriyene kadar karıştıralım .
- Ardından unu ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- 1 saat hamurumuzu dinlendirelim .
- Ardından hamurumuzdan bezeler yapalım, benim hamurdan 16 beze çıktı .
- Simiti dilediğiniz büyüklükte küçüklükte yapabilirsiniz .
- Ardından sulandırdığımız pekmeze bulayıp, akabinde susama bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Bütün bezeye tıpkı süreci uygulayıp 10 dk dinlendirip 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekleyip afiyet olsun.
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı