
Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 paket kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4,5 su bardağı un (Undan una farklılık gösterebilir)
- 2 su bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı pekmez
Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ile maya iyice çırpılır.
- Daha sonra diğer malzemeler eklenip yoğurulur. Hafif ele yapışan hamur olacak.
- Hamur kabının başına ya streç film sarın ya da poşet geçirin. 1 saat dinlendirilir.
- Susam ocağa alınır sürekli karıştırın yoksa yanar rengi döndükten sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Hamur 1 saat dinlendikten sonra 8 parçaya yada 10 parçaya ayırabilirsiniz ben büyük olmasını istediğimden dolayı 8 parçaya ayırdım.
- Hamurları elinizin altında uzunlamasına büyütüp birbirine dolayıp birleştirin.
- Önce pekmezli suya ardında susama batırıp fırın tepsisine alın (Fırın tepsisine yağlı kağıt serin).
- 180 derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun ????.