teknolojiuzmani
FD Üye

Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 4,5 su bardağı un
- Kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı pekmez yarım çay bardağı su ile acıyorum.
- Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve suyumuz ılık olması gerekiyor. Yoğurma kabına süt su ve mayayı ekleyip 10 dakika bekletiyorum.
- Daha sonra oda sıcaklığında beklettiğim tereyağı sıvı yağı tuz şeker ve denetimli halde unumu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuruyorum.
- 1 saat kadar mayalandırdıktan sonra hamurumu şekillendiriyorum. 15 adet bezi elde ettim mandalina büyüklüğünde.
- Hamuru hafif elimle düzleştirici ortasına kaşar peyniri koyup tekrar yuvarlıyorum ve evvel pekmezli suya akabinde kavrulmuş susama batırıp fırın tepsisine diziyorum.
- Hepsini bu biçimde tamamladıktan sonra pak bir bezle üzerini örtüp 15 dakika tepsi mayası yapıyorum. Isıtılmış fırında alt üst fanlı kısımda 190 derecede denetimli bi halde pişiriyorum.