Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit Poğaça

Simit Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
simit-pogaca.jpg

Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 4,5 su bardağı un
Arası için;
  • Kaşar peyniri
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı pekmez yarım çay bardağı su ile acıyorum.
  • Kavrulmuş susam

Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ve suyumuz ılık olması gerekiyor. Yoğurma kabına süt su ve mayayı ekleyip 10 dakika bekletiyorum.
  2. Daha sonra oda sıcaklığında beklettiğim tereyağı sıvı yağı tuz şeker ve denetimli halde unumu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuruyorum.
  3. 1 saat kadar mayalandırdıktan sonra hamurumu şekillendiriyorum. 15 adet bezi elde ettim mandalina büyüklüğünde.
  4. Hamuru hafif elimle düzleştirici ortasına kaşar peyniri koyup tekrar yuvarlıyorum ve evvel pekmezli suya akabinde kavrulmuş susama batırıp fırın tepsisine diziyorum.
  5. Hepsini bu biçimde tamamladıktan sonra pak bir bezle üzerini örtüp 15 dakika tepsi mayası yapıyorum. Isıtılmış fırında alt üst fanlı kısımda 190 derecede denetimli bi halde pişiriyorum.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Simit Poğaça (Simit Tadında) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta2 yemek kaşığı tereyağı1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker4 su bardağı un1 paket instant maya Üzerine; Hafif kavrulmuş susamSu + 1 tatlı kaşığı pekmez İçine; Kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Pofuduk Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 paket instant kuru maya1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı eritilmiş tereyağı2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4,5 – 5 su bardağı un ( denetimli ekleyin ele yapışmayan bir hamur olacak ) İçi için; Kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Pastane Tarzı Kaşarlı Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1su bardağı suYarım su bardağı sıvı yağYarım paket yaş maya2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı kavrulmuş susam2 yemek kaşığı pekmezYarım çay bardağı su Pastane Tarzı Kaşarlı Simit Poğaça Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Yumuşacık Simit Poğaça Tanımı İçin Materyaller ︎3 su bardağı süt︎Yarım su bardağı sıvı yağ︎2 tatlı kaşığı şeker︎1 tatlı kaşığı tuz︎1 paket instant maya︎Un Dışı için ︎4 yemek kaşığı pekmez︎1 çay bardağı su İçi için ︎Kaşar peyniri Yumuşacık Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı toz yada yaş maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım şu bardağı sıvı yağAldığı kadar un İçi için; Kaşar peyniri Üzeri için; Sulandırılmış pekmez ve kavrulmuş susam Simit Poğaça Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt