
Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Kaşar peyniri
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 1 ,5 su bardağı su
- Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp elimizde hafif açıyoruz orta kısmına kaşar peyniri koyup güzelce kapatıp yuvarlak form veriyoruz.
- Su ve pekmezi geniş bir kasede karıştırıp hazırladığımız poğaçaları birinci evvel pekmezli suya bandırıp, daha sonra susama buluyoruz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonrada 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.