
Simit Pişi Tanımı İçin Gereçler
Çay bardağı ölçüm 175 ml büyük uzunluktur
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 4, 4-5 çay bardağı)
- 1 kase susam
- Yarım kase süt
Simit Pişi Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına süt, su maya ve toz şekeri alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine tuz ve unu da ek ederek(kontrollü bir şekilde)hamuru toparlıyoruz. Hamur çok yumuşak kıvamlı çok hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Hamuru yoğurup üzerini kapatarak yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup dört eşit bezeye ayırıyoruz.
- Susam ve sütü başka kaselere koyuyoruz.
- Her bezeyi evvel süte sonra susama batırıyoruz.
- Bezeleri ister elimizle isterseniz de merdane yardımıyla çok ince olmayacak formda açıyoruz.
- Daha sonra yuvarlak bir kalıp ya da bardakla hamurdan daireler çıkarıyoruz.
- Daha küçük bir kalıpla da çıkardığımız dairelerin orta kısımlarından daireler çıkarıp hamura simit formu veriyoruz.
- Bütün hamurlar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
- Tavaya sıvı yağ alıp pişilerimizi gerili önlü kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.Afiyet olsun.