
Simit Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt ılık olacak
- 1 su bardağı su ılık olacak
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- Su
- Susam
Simit Pişi Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin ve 45 dk kadar mayalanmaya bırakın(yada geceden yoğurun sabaha kadar mayalansın).
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Bezeleri evvel suya sonra susama batırın tüm bezelere tıpkı süreci uygulayın.
- Ve bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın ortasını çay bardağı ile kesin.
- Kızgın yağda kızartın.