
Simit Kurabiye (Lezzetine Hayran Bıraktıran) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sirke (Ben elma sirkesi kullandım)
- 1 yumurta (Sarısı içine, beyazı üzerine)
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Hamurdan ayrılan 1 yumurta akı
- Susam
Simit Kurabiye (Lezzetine Hayran Bıraktıran) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar, öncelikle belirteyim kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml. Yani klasik su ve çay bardağı ölçüsü

- Oda sıcaklığındaki margarine sıvı yağ ve yumurta eklenip karıştırılır.
- Üzerine kalan materyaller eklenip yumuşak bi hamur elde edilir.
- Sirkenin ölçüsü sizi korkutmasın, bu tanımın yapı taşı sirke
pişerken ve hamuru yoğururken kokusu baskın olabiliyor lakin piştikten sonra hiçbir şey kalmıyor.
- Unu denetimli eklemekte yarar var, margarinli hamurlarda un fazla gelirse kurabiye gevreklikten fazla sert bir hal alabilir. Ben ortalama 4 buçuk su bardağı kullandım.
- Hamuru yoğurduktan sonra 15 dk kadar buz dolabında bekletiyoruz, form vermesi daha kolay olsun diye.
- İstek ettiğiniz üzere form verebilirsiniz, ben iki yağlı kağıt ortasında yaklaşık yarım cm açıp kalıpla biçim verdim.
- Şekillendirilen kurabiyeleri evvel yumurta akına sonra susama bulayıp tepsiye aralıklarla diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli olarak pişirelim.Ben kavrulmuş susam kullandığım için, pişkinliğini kurabiyenin altından denetim ediyorum çoklukla. Afiyetler olsun ????????.